Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe batoniki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 1 i 1/3 szkl
cukier drobny 1/4 szkl
roztopione masło 1/2 szkl
mąka 2 łyżki
skórka z cytryni i sok 1 szt
jajko 2 szt
cukier puder do posypania
cukier kryształ 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe batoniki

Wszystkie składniki ciasta ucieramy mikserem na gładka masę. Wylewamy do małej formy i pieczemy 15 minut w temp. 175 stopni. Składniki wierzchu ucieramy podobnie jak cisto, wylewamy na upieczony spód i kontynujemy pieczenie jeszcze przez 18-20 minut. Po ostygnięciu kroimy na prostokątne kawałki i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 01.01.2011 14:51
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak