Cytrynowe batoniki

Cytrynowe batoniki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka

    1 i 1/3 szkl
  • cukier drobny

    1/4 szkl
  • roztopione masło

    1/2 szkl
  • mąka

    2 łyżki
  • skórka z cytryni i sok

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • cukier puder

    do posypania
  • cukier kryształ

    3/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta ucieramy mikserem na gładka masę. Wylewamy do małej formy i pieczemy 15 minut w temp. 175 stopni. Składniki wierzchu ucieramy podobnie jak cisto, wylewamy na upieczony spód i kontynujemy pieczenie jeszcze przez 18-20 minut. Po ostygnięciu kroimy na prostokątne kawałki i posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

01.01.2011 14:51
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat