Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka drożdżowa z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
mleko 0,5 szkl
drożdże 7 dkg
żółtko jajek 10 szt
cukier puder 15 dkg
masło 15 dkg
rum 25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Babka drożdżowa z rumem

Drożdże wymieszać z łyżką cukru i mąki zalać ciepłym mlekiem i odstawić do wyrośnięcia.Żółtka ubić z cukrem .Do mąki wlać rozczyn ,ubite żółtka stopione masło i rum,zagnieść.Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy i odstawić na pół godzin.Piec około 50 min w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 26.11.2013 07:32
aromatyczna
ben-ka 25.11.2013 10:24
Lubię takie babki,szczególnie do mleka:)
misia53 06.09.2012 22:27
dro?dzowa jest super!
rosik93 11.07.2012 23:36
super baba,
Krystyna32 09.02.2012 14:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak