Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z boczkiem na czerwono

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 300g
papryczka chili 1/2 szt.
sól
czosnek zabek
passata pomidorowa 150ml
natka pietruszki
boczek wędzony 100g surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z boczkiem na czerwono

Fasolkę szparagowa gotuje w osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni wytopic i zeskwarzyc kawałki boczku pokrojone w kostkę. Skwarki boczku wyjac a na tłuszcz z jego wytopienia wlozyc fasolke i podsmażyc, dodac 150 ml passaty pomidorowej (lub przecieru, lub soku pomidorwego) dodac drobno pokrojona papryczke chili zabek czosku, natke pitruszki i wymieszac wszystko, podsmażyc chwile. Posypac skwarkami z boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 12.03.2012 12:20
lubię takie jedzonko !!!
ZEWA 30.10.2010 12:40
niby proste, a jakie smaczne, lubię i fasolkę i boczek
SmacznaPyza 26.10.2010 10:17
fasolka z boczkiem = pyszności!
bernika 28.09.2010 16:56
dziekuje :)
Izabela/bella81 28.09.2010 15:54
Jestem pod wrażeniem księgi, piękne zdjęcia, apetyczne przepisy- super:)
Jolanta40 25.09.2010 08:46
ależ pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak