Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik gorącego lata

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paczka herbatników
4 ółyżki cukru
łyżka masła
1/2 SZKLANKI MLEKA
jagody 20 dag
4 łyżki cukru pudru
śmietanka 30 % 1 l
galaretka malinowa 1 szt.
maliny świeże 20 dag
galaretka agrestowa
galaretka owoce leśne 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: torcik gorącego lata

1. Cukier skarmelizować, wymieszać z masłem i lekiem, potem z orzechami i pokruszonymi herbatnikami. Rozsmarować w tortownicy.
2. Jagody ugotować z 1/2 cukru, wsypać galaretkę leśną, zmiksować, ostudzić. Ubić śmietankę, połowę połączyć z jagodami. Rozsmarować na masie z herbatników.
3. Galaretkę malinową rozrobić w szklance wody, ostudzić, zmieszać z resztę śmietanki, wylać na krem jagodowy. Posypać to malinami. Ostudzić. Posypać resztą owoców, zalać galaretka agrestową rozrobioną w 3 szklankach wody. Chłodzić 4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 25.03.2012 12:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak