cafe borgatta

cafe borgatta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • espresso

    40 ml
  • mleko

    50 ml
  • kakao w proszku

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyzeczka
  • bita śmietana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.

Ucieramy skórkę pomarańczową.
2.

Podgrzewamy mleko w rondlu do temperatury ok. 60ºC.
3.

Wsypujemy kakao i cukier, miksujemy.
4.

Dodajemy espresso, mieszamy.
5.

Wlewamy kawę do filiżanki, nakładamy na wierzch bitą śmietanę i posypujemy tartą skórką pomarańczową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

10.10.2011 19:37
super

Krzysztof42

31.12.2010 17:39
za kawą nie przepadam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat