Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chruściki karnawałowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cukier 3 łyżeczki
woda 1 szkl
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chruściki karnawałowe

Ubić jajko z cukrem wlać wodę wymieszać i dodać mąki tyle by ciasto było takie jak na naleśniki Podstawa to foremki żeliwne na drucie
Rozgrzewamy olej, wstawiamy foremki i czekamy do silnego nagrzania..
wyjmujemy po jednej, zanurzamy w cieście ok 1 cm ok 4 sekundy trzymamy i wkładamy do gorącego oleju, powinno odpaść a foremkę wstawiamy na dnie garnuszka ponownie
najlepiej jest mieć przynajmniej dwie i zanurzać w cieście na przemian
usmażone na rumiano ciasteczka wyjmujemy , osuszamy i posypujemy cukrem pudrem..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.08.2011 15:08
super
misia53 14.02.2011 21:50
A ja wyrzuciłam swoje foremki , miałam tylko 2 i i nie miałam cierpliwości do tego smażenia.
eduszo
eduszo 05.01.2011 10:11
Juz czas na nie.
Ewa111 15.12.2010 11:28
świetne ,tylko skąd taka forma do ich zrobienia
m1monika 22.11.2010 19:48
pyszne :-)
Agnieszka172 14.10.2010 21:44
zajefajne
justyna111 29.09.2010 16:34
fajne
Lidia11 29.09.2010 16:22
super
ewasylwia 28.09.2010 10:28
Pyszne szkoda że nie mam takiej formy
Mati13 25.09.2010 12:14
na pewno smaczne :)
Katarzyna156 25.09.2010 00:14
Prześliczne chruściki, i na pewno smakowite, niestety nie mam takich foremek na drucie bo już bym takie robiła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak