Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu cytrynowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 1 paczka
cukier puder 10 dkg
serek mascarpone 25 dkg
kremówka 0,5 l
likier cytrynowy 100 ml
skórka z cytryny 1 szt
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu cytrynowe

Serek zmiksowac z otarta skórką z cytryny i żółtkami. Śmietaną ubic z cukrem pudrem. Połączyc obie masy i delikatnie wymieszac. Wymieszac likier z kilkoma łyzkami zimnej wody i cukrem. Biszkopty na chwilę zamaczac w pączu i układac naprzemiennie z kremem. Schłodzic w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 01.05.2011 16:39
mniam
Krzysztof42 31.12.2010 17:38
lubię deser
kasiurek 06.07.2010 14:40
Coś innego, fajne:)
Ela20 14.06.2010 09:53
Wspaniały deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak