Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz chrzanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości na wywar 50 dkg
włoszczyzna 25 dkg
wędzonka 25 dkg
chrzan tarty 5 łyżek
śmietanka kwasna 18% 1 szklanka
czosnek 4 ząbki
mąka pszenna 1 łyżka stołowa
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
sól 1/2 łyżeczki
jaja 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz chrzanowy

1.

Opłukane kości zalewamy wodą i gotujemy przez kilkanaście minut.
2.

Dodajemy oczyszczoną i umytą włoszczyznę oraz liść laurowy, gotujemy wywar.
3.

Gotowy wywar przecedzamy.
4.

Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na połówki.
5.

Do wywaru dodajemy tarty chrzan, roztarty z solą czosnek, pokrojoną wędzonkę oraz jaja.
6.

Zupę zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką.
7.

Całość zagotowujemy i doprawiamy do smaku pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.03.2012 17:33
nie znałam takiego sposobu
berys18 13.03.2012 17:33
nie znałam takiego sposobu
rakow2
rakow2 09.10.2011 17:39
takiego barszczu jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak