Rosół po staropolsku

Rosół po staropolsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kura nie kurczak

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżka
  • pieprz grubomielony

    1/4 łyżki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka korzeń

    1 sztuka
  • por

    1/2 sztuki
  • natka z pietruszki

    1/2 pęczka
  • woda

    3 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlewamy wodę do dużego garnka i gotujemy w nim kurę z samą solą. Gotujemy jakieś 2 godziny aż trochę zmięknie.

Można potem zebrać nadmiar tłuszczu z góry.

Dodajemy obrane warzywa i grzyby oraz pora.

Cebulę opalamy 5 minut nas palnikiem ąż będzie całkiem czarna.

Potem dodajemy do rosołu z pieprzem i natka z pietruszki i gotujemy jeszcze 5 minut.

Podajemy z makaronem rosołowym ;)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

09.10.2011 17:38
rosół dobry na niedzielny obiad

Olaa

11.09.2011 21:29
pyszny

Magdalena80

08.06.2011 23:09
pychotka

PaniMISIOWA

03.06.2011 07:57
super zupka

eduszo

03.02.2011 13:36
Fajny,smak grzybowy.

stokrotka

08.12.2010 17:38
ROSÓŁ TO JEST TO!

Izabela/bella81

19.11.2010 20:59
lubię:)

Ewa109

05.10.2010 07:13
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat