Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czereśniowe z polewą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

35 dag mąki
twaróg
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czereśniowe z polewą

Ciasto: 35 dag mąki, 20 dag zmielonego twarogu, 5 łyżek oleju, 6 łyżek mleka, 10 dag cukru, 1 jajko, cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia-> ciasto zagnieść i wyłożyć na dno formy, potem ułożyć czereśnie, składniki polewy dobrze ubić i wylać na czereśnie
polewa: 125 ml śmietany kremówki, 3 jajka, 15dag cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Piec około 40 minut 220*C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 09.12.2010 16:41
Pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak