Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piław z baranina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 250 g
czosnek 3 zabki
baranina 500 g
cebula 1 szt
pasta pomidorowa 2 łyzki
olwa 3 łyzki
sól, pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1\2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: piław z baranina

Mieso umyc i pokroic w kostke.Mieso posiekany czosnek i cebule podsmazyc na oliwie.Dodac papryke,pieprz i ryz.Posolic wymieszac i smazyc 3 minuty.Paste pomidorowa rozpuscic w 500 ml wrzacej wody,wlac do miesa z ryzem,wymieszac.Gotowac na małym ogniu 15 minut a nastepnie zapiekac 40 minut w tep.180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak