Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy z kaszą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 50 dkg
cebula biała 1 szt.
tłuszcz do smażenia 10 kostki
mąka 2 łyzki
sól do smaku
woda 1 litr
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 op.
kasza 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy z kaszą

Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Tłuszcz rozgrzać w rondelku, dodać pokrojoną cebulę. Wrzucić mięso i wysmażyć. Dusić do miękkości. Dodać przyprawę do gulaszu i podbić mąką. Kasze ugotować w litrze wody i odcedzić w woreczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 17.07.2013 08:39
wspaniałe drugie danie
Beata73 21.03.2013 16:15
syte i smaczne
justynab1903 03.03.2012 08:32
proste, szybkie i mega smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak