Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk smażony o smaku imbirowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet morszczuka 2 płaty
mąka pszenna
limonka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk smażony o smaku imbirowym

Filet dzielimy na mniejsze kawałki. Limonkę przecinamy i smarujemy rybę. Następnie nacieramy imbirem - tutaj należy uważać ponieważ imbir ma bardzo intensywny smak i można przesadzić. Jajko rozbijamy i doprawiamy kucharkiem. Kawałki ryby obtaczamy w mące, potem w jajku i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 01.11.2011 19:16
ciekawe połączenie ...nie jadłam jeszcze z imbirem
Grażyna13 14.07.2011 19:19
Lubię takie smaki !
Koper 02.04.2011 12:11
morszczuk o smaku morszczuka :)
ben-ka 25.02.2011 18:31
Jakoś do ryby imbiru nie używam a przecież jest zdrowy.
Zoso 29.01.2011 15:27
morszczuk to dobra rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak