Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAJGONKI

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 10 SZT
pieczarki 0,5 OP
MARKARON NITKI 0,5 OP
WOŁOWE MIĘSO MIELONE 30 DKG
marchew 1 SZT
cebula 1 SZT
kapusta pekińska 0,5 SZT
papryka 1 SZT
sos sojowy 5 ŁYŻEK
ryż 1 OP

Przepis i sposób przygotowania na: SAJGONKI

Mięso podsmażyć na patelni. Pieczarki, marchew, cebulę, kapustę, paprykę pokroić w drobne kostki i podsmażyć na patelni. Makoron ugotować i drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać dodając sos i przyprawiając do smaku. Papierki ryżowe namoczyć w wodzie, następnie pozawijać farsz. Po wyschnięciu smażyć zanurzone w oleju. Podawać ryżem przygotowanym w/g instrukcji na torebce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 19.04.2011 22:50
zaraz zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak