Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA SZPINAKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony szpinak 500 g
łyżka mąki 1
łyżeczka masła 1
jajko 4
serek chrzanowy 2 opakowania
ząbek czosnku 2
sól, pieprz
łosoś wędzony plastry 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA SZPINAKOWA

Podsmaż na maśle szpinak z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem aż odparuje i ostudź. Żółtka dodaj do szpinaku, białka ubij na sztywno. Delikatnie wymieszaj pianę ze szpinakiem, wsyp przesianą mąkę i wymieszaj. Wylej na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 15 min w remp 190 stopni. Zimny placek posmaruj twarożkiem, na to ułóż łososia aby pokrył całość. Zwiń ściśle jak roladę. Schładzać około 2 godzin w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 02.06.2012 09:00
extra:)
Maryś1 24.09.2010 16:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak