Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

złote placuszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1 szklanka
śmietana 3/4 szklanki
jajko 3
cukier 1 łyżka
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: złote placuszki

Ziemniaki ugotować i ostudzić. Następnie przecisnąć przez praskę. Dodać do nich śmietanę, szczyptę soli, jajka, mąkę i cukier. Wymieszać. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Można podawać je z cukrem pudrem lub z ubitą śmietaną. Świetnie smakują z dodatkiem szczypty cynamonu lub z tartymi jabłuszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 26.05.2012 21:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak