Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ćwiartki z kurczaka w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 5
piwo 330ml
olej 1lyz
marchewka 1
sól
bulion 1 kostka
papryka czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: ćwiartki z kurczaka w piwie

Cebulę pokroić w kostkę, zmieszać z olejem dodać udka i odstawić do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu, garczek z olejem, cebulą i udkami wstawiamy na małym ogniu i wszystko razem dusimy. Gdy cebula lekko zmięknie dodajemy marchew pokrojoną w talarki, pokrojoną drobno paprykę oraz kostkę rosołową, wszystko razem mieszamy i chwile podsmażamy. Dodajemy piwo i solimy. Gotujemy na małym ogniu 15 - 30 minut. Po ugotowaniu udka wyciągamy, a warzywa wraz z sosem miksujemy na jednolitą masę. Podajemy z ryżem, ziemniakami, frytkami lub chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak