Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska tortilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
jajko 6 szt
cebula biała 1 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska tortilla

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki, cebulę posiekać. Na rozgrzaną oliwę wrzucić ziemniaki i podsmażyć je na półmiękko, ale nie przyrumieniać. Dodać cebulę. Też ją podsmażyć. Jajka roztrzepać w miseczce dodać sól i pieprz. Jeśli ktos lubi może dodać starty ser, lub zioła zależnie od upodobań. Wlać na ziemniaki. Smażyć jak omlet. Do przewrócenia najlepiej użyć talerza, ale wymaga to dużej wprawy. Dosmażyć po drugiej stronie. Można podawać z sosami lub warzywami, można jeść na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 11.08.2011 15:06
bardzo lubię
jogobella231
jogobella231 05.03.2011 10:00
super
Jolanta40 15.02.2011 09:10
ciekawe
cukiereczek 30.01.2011 08:39
Bardzo fajny przepis
justyna111 25.09.2010 14:02
fajny przepis
iwa643 25.09.2010 13:43
super ,pycha
Lidia11 25.09.2010 12:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak