Zupa grysikowa

Zupa grysikowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • woda

    6 szklanek
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • koperek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę umyć, oczyścić, zalać wrzącą wodą, osolić i ugotować. Wywar odcedzić. Kaszę mannę wymieszać z niewielką ilością wody, wlać do wrzącego wywaru, zamieszać i ugotować. Do ugotowanej zupy dodać masło, siekany koperek i sól.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jogobella231

20.12.2011 12:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat