Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku „bez gazów”

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 opakowania
boczek wędzony 200 gram
koncentrat pomidorowy 1 mały
mąka 4 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku „bez gazów”

Przepis na 5 litrowy garnek

1. Pół opakowania fasoli typu JAŚ odmoczone po całej nocy podgotować w 2 litrach wody (około 20 min).
2. Całość wody wylać, fasolkę przepłukać
3. Zaczynamy cały proces od początku!!!
4. Gotujemy fasolkę przez 2 godziny …
5. Wrzucamy kostkę rosołową PRYMAT
6. Po 1,5 godziny wrzucamy pokrojone wędliny (parówki, szynka, kiełbasa) oraz zasmażkę fasolową.
6 a. Zasmażka fasolowa: na patelni smażymy boczek pokrojone w kostkę, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę.
6 b. Na boczek i cebulkę wlewany masę koncentrat (małe opakowanie) wymieszany z 4 łyżkami maki i 0,5 szklanki wody.
6 c. Smażyć wszystko razem aż do uzyskania elastycznej masy.
7. Zasmażkę dokładnie rozmieszać w „zupie”
8. Doprawić solą, majerankiem i lubczykiem.
9. Gotować jeszcze przez 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 07.10.2011 13:16
o jej
Zofia12 21.09.2010 08:46
jeden pojemniczek zawsze warto zamrozić, będzie jak znalazł jak znowu przyjdzie ochotka
remprzem 12.05.2010 21:19
co obejmuje gwarnacja na wypadek wystąpienia?
Zofia12 06.05.2010 08:13
Gwarancja braku gazów !!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak