Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper świeży 1/2 pęczka
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
ogórki konserwowe 4 szt
filety śledziowe 4 matiasy
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzi

Filety opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na 12 godzin. Osączyć i posiekać. Paprykę rozkroić na pół oczyścić z nasion i białych włókien, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić. Ogórka pokroić w drobną kostkę. Śledź wymieszać z papryką, ogórkami i cebulą. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Z masy warzywno-śledziowej uformować niewielkie kopczyki i udekorować gałązkami kopru. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 12.03.2011 20:27
coś dla mnie
Krystyna32 23.02.2011 10:26
lubię !
marta1371 30.01.2011 12:09
jeszcze nie próbowałam
misia53 19.01.2011 18:42
Interesujące
Tomek14 11.01.2011 15:57
spróbowałem -super polecam!
Marzena40 17.12.2010 14:08
moze byc smaczne
gacopierz23 16.12.2010 18:25
Tatar lubię ale takiego jeszcze nie jadłam
ziutula
ziutula 11.12.2010 17:21
ja kaszubka kocham śledzie w każdej postaci...
alaaa 08.12.2010 15:07
brzmi zachecająco
Tomek14 18.10.2010 13:16
o nigdy czegoś takiego nie jadłem, podoba mi sie przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak