Salatka SZWEJKA lekka

Salatka SZWEJKA lekka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek konserwowy

    5 sztuk
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • kukurydza

    1 puszka
  • groszek

    1 puszka
  • pieczarki marynowane

    1 słoik
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie puszki odsączamy z wody i mieszamy w misce, ogórki i pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy. Paprykę kroimy w kosteczkę i wszystko mieszamy. Robimy sos winegret (może być z torebki) i zalewamy sałatkę. Najlepiej smakuje ze świeżo upieczonymi bułeczkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jaheira11

07.05.2011 22:09
razi kolorem :) ciekawe czy smakiem również :)

manaika

03.02.2011 11:17
jak kolorowo:) w sam raz na szare dni

Henryka2

04.01.2011 20:07
Bajecznie kolorowe danie!

marta639

17.09.2010 21:10
Pyszności

gośka

04.06.2010 09:39
Ponieważ pochodzę z Sanoka, miasta w którym przebywał Szwejk i ta sałatka jest już tradycją, zawsze jest podawana pod tą nazwą.

SmacznaPyza

02.06.2010 09:02
zestawienie warzyw fajne, rzekłabym klasyczne i na pewno smaczne - mnie zaciekawiła nazwa: dlaczego sałatka Szwejka?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat