Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 500 g
pomidory 500 g
cebula biała 2 sztuki
sok z połowy cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w pomidorach

wątrobę pokroić w plastry skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut, następnie oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć. cebulę pokroić w półplasterki i zrumienić. pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. cebulę i pomidory dodać do wątróbki, podlać winem, odrobinę posolić i popieprzyć, dusić na wolnym ogniu do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak