Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry dyniowo-rybne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
filety ryby 0,5 kg
wiórkikokosowe 1/2 paczki
liście curry suszone kilka
kolendra
kumin
czosnek ząbek
chilli
trawa cytrynowa
sos rybny 5 łyżek
sól, pieprz
ocet winny 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
curry
cukier
przecier pomidor 1/2 słoiczka
skórka z cytryny
natka

Przepis i sposób przygotowania na: Curry dyniowo-rybne

Do wody w garnku wrzucamy wszelkie przyprawy oprócz octu i gotujemy chwilę. następnej wrzucamy dynie pokrojona w kostkę i rybę, gotujemy. Kiedy te staną się miękkie wrzucamy pomidory, ocet, przyprawiamy do smaku. Po wyłączeniu wrzucamy pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 04.11.2010 09:37
widzę, że dynia często gości w Twojej kuchni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak