Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

caneloni z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mała podwójna pierś z kurczaka.
cukinia
cebula biała
por (biała część)
parmezan starty
oregano
śmietana 18-procentowa
musztarda ziarnista 1łyzka
3 łyżki majonezu
yżka oliwy z oliwek
jogurt naturalny 1 małw opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: caneloni z kurczakiem

Kurczka kroje w bardzo mała kostke, cukinie (zostawiłam kilka plastrow osobno), cebule rowniez. Pora w paseczki. Na łyzce oliwy z oliwek smaze kurczaka, pory, cukinie i cebule az wszystko zmięknie. Dodaje 3 łyzki śmietany, musztarde, mieszam, przyprawiam, dodaje troche sera. Sos ma byc na tyle gesty zeby sie latwo nadawał do nadziania rurek. Nie moze byc lejący. Rurki wrzucam do goracej wody na 2 minuty, potem do zimnej. naczynei smaruje masłem. Kazda rurke nadziewam i układam w naczyniu. Tak zeby powstała jedna warstwa. Nadzienia zostało wiec dodałam do neigo reszte smietany, majonez i jogurt, wszystko przyprawilam i zalałam sosem. na gore wyłozyłam plastry ugrillowanej cukini. Przykryłam folia aluminiowa. do piekarnika na 180 st na 25 minut. potem zdjelam folie posypałam warstwa sera i zapiekłam jeszcze 10 minut. Było mówiac nieskromnie rewelacyjne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak