Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia pieczona z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia
boczek wędzony
sól, chilli
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia pieczona z boczkiem

Dynię pokroić w dość grube plastry, mocno posolić, posypać chilli, owinąć boczkiem i ewentualnie przymocować wykałaczkami. Skropić oliwą z oliwek. Piec 20-30 min w 200 stopniach. Podawać od razu gorące polewając sosem boczkowo -dyniowym który wytworzy się w małej ilości podczas pieczenia na dnie brytfanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 09.09.2011 20:22
dziekuję
iknkirke 29.06.2011 09:12
super
cukiereczek 28.12.2010 12:00
Jadłam rewelacja
dorota20w 06.11.2010 22:36
dziekuję :)
PaniMISIOWA 05.11.2010 17:29
pomysłowe - głosik ode mnie :-)
dorota20w 03.11.2010 21:57
bo dynię uwielbiam a sezon taki krótki - tylko 2 mce ;)
Jolanta40 02.11.2010 21:05
kolejna wariacja na temat dyni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak