ZEBRA

ZEBRA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • mąka

    2,5 szklanki
  • cukier

    2 szkalnki
  • oranżada

    1 szklanka
  • olej

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, gdy będzie sztywna dodać cukier i żółtka, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać olej, oranżadę, olejek (kilka kropel) i wszystko wymieszać. Podzielić ciasto do 2 naczyń na równe części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Do wysmarowanej tłuszczem blachy wlewać ciasto na środek łyżka białego ciasta i w sam jego środek łyżka ciemnego ciasta i tak na przemian. Ciasto samo się rozleje i wypełni blachę. Piec w średnio rozgrzanym piekarniku aż będzie puszyste.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

shija

08.07.2011 15:12
Uwielbiam to ciasto!

martin

21.06.2011 22:36
Trochę zabawy, ale warto.

msmariusz

01.04.2011 12:53
smaczne

fasola

08.01.2011 23:53
super przepis

fasola

08.01.2011 23:53
super przepis

Krzysztof42

29.12.2010 13:28
zebra jak żywa

Joanna120

04.09.2010 16:12
Smaczne i lekkie

bercik1

10.05.2010 11:20
Zebra to ciasto, które nigdy mi się nie znudzi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat