Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze panierowane

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1/2 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze panierowane

Świeże rydze opłukujemy w zimnej wodzie, oczyszczamy. Następnie odcinamy korzonki. Później kapelusze rydzów oproszamy solą i pieprzem panierujemy w jajku i bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.Podawać z surowką, pyszne!
Ubiegky rok był bardzo rydzowy - miejmy nadzieje ze ten tez będzie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 18.11.2014 16:07
Najlepsze tylko podsmażone na masełku! Mniam :) ale w bułce również pyszne
rakow2
rakow2 06.10.2011 16:25
o jej
misia53 08.10.2010 12:09
Rydze są pyszne tylko rzadko mozna je kupić.
sylwiachmiel 17.09.2010 05:34
bardzo lubie rydze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak