Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Olmet ciemny na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 3 łyżeczki
szczypta soli
płaska łyżeczka cukru
olej do smażenia
kakao 2 łyżki
nutella do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Olmet ciemny na słodko

Ubić białka na sztywną pianę, dodać zółtka i delikatnie wymieszać. Mieszając dodać mąkę, cukier, sól i kakao Smażyć na oleju. Podawać zaraz po usmażeniu z nutellą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania69 07.10.2010 13:30
fajny przepis :)
Dorota67 29.09.2010 13:10
apetycza
Babciagramolka 28.09.2010 21:12
Omlet na oleju ? Nigdy - to nie placek. Proponuję użyć masła to raz - to co proponujesz to tzw ,, grzybek \" ( czyli grubszy naleśnik ) - do omletów nie dodaje się mąki .Jak przewracasz omlet żeby się dosmażył ? Czy moze dopiekasz w piekarniku ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak