Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser bananowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polewa czekoladowa do smaku
sok z cytryny
syrop malinowy do smaku
banan 1 sztuka
budyń waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: deser bananowy

1. Przygotowujemy miseczkę z sokiem z cytryny.

2.Banany obieramy ze skórki odkrajamy końcówki następnie kroimy na talarki około 1cm. Talarki moczymy w soku z cytryny tak aby nie zmieniły koloru. Następnie wkładamy je do pustych miseczek tak aby zajmowały około 40% miseczki.

3.Przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Po przygotowaniu wlewamy ciepły ale nie wrzący budyń do salaterki zalewając banany.
I pozostawiamy do ostygnięcia , później można włożyć do lodówki aby troche się schłodziło.

4.Kolejnym krokiem jest przygotowanie polewy. I tutaj liczy się pomysłowość każdej osoby i jego gustu.
Ja osobiście polewam polewą czekoladową lub syropem malinowym ale równie dobrze można to zrobić z bitą śmietaną, tartą czekoladą i innymi rozmaitymi składnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.04.2011 19:58
pyszne danie na rodzinny zjazd u mamy.
agata1722
agata1722 30.04.2011 19:57
Banany mogę jść codziennei
gacopierz23 01.10.2010 08:05
Lubie budyń z dodatkami
gusia1000 30.09.2010 00:07
Taki deser w sam raz dla mnie.
minka 28.09.2010 19:03
smaczne
mini392 28.09.2010 18:39
bardzo dobry przepis, gorąco polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak