Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z resztek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście sparzone kapusty włoskiej 8 szt
schab pieczony 30 dkg
szynka 30 dkg
cebula 1
olej do smażenia
jajko 2
sól, pieprz
mąka 1 łyżka czubata
bulion warzywny 1/2 warzywny
ryż ugotowany 4 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z resztek

Kapustę włoską sparzyć, zdjąć liście, ściąć grube nerwy. Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać pokrojone i podsmażone resztki węglin razem z pokrojoną cebulą. Sól, pieprz , jajka, wyrobić masę. Nadziewać liście farszem i zwijać ścisło. Ułożyć w garnku, zalać bulionem warzywnym, dodać listek, ziele, gotować do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, mąkę wymieszać z wodą , zaprawić gołąbki, gotować jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Podawać posypane posiekanym koperkiem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 11.12.2011 11:13
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak