Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewkowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 150g
masło lub margaryna 150g
cukier 200g
jaja 2
mąka200g 200g

Przepis i sposób przygotowania na: marchewkowe babeczki

Ustaw piekarnik na 200°C.
W garnku rozpuść masło.
W tym samym czasie zetrzyj na tarce marchewkę.
Startą marchewkę wymieszaj w misce razem z roztopionym masłem i cukrem.
Wsyp mąkę i wbij 2 jajka.
Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Nałóż ciasto do foremek.
Babeczki piecz w piekarniku przez 18 minut.
Po 18 minutach wyjmij babeczki (sprawdź wykałaczką czy są już upieczone - jeżeli ciasto zostanie na wykałaczce to włóż babeczki jeszcze na 2 minuty do piekarnika).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak