Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 3 szt
mąka 1 szkl
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
kakao 1 łyżka
Krem:
budyń waniliowy 1 szt
mleko 1/2 l
gotowa polewa krówkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówkowe

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i zółtka ubijając dalej. Dodajemy maką, proszek, olej, kakao i mieszamy. Wylewamy na blaszkę. Pieczemy 25 min w 200st.
Na mleku gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu, ukladamy na upieczonym cieście. Wszystko polewamy polewa o smaku krowki. Mozna ez ozdobic platkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 26.10.2010 08:23
Fajne
Katarzyna/kate1980 01.10.2010 11:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak