Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka panierowana miesem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki 4
mięso mielone indycze
pieczarki 300g
sól, pieprz
natka pietruszki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: papryka panierowana miesem

Rozgrzać kilka kropel oliwy z oliwek. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Do cebuli dorzucić drobniutko pokrojone pieczarki i razem chwilę podsmażać. Przyprawić solą i pieprzem.

W misce rozdrabniamy mięso i dodajemy do niego podsmażoną cebule z pieczarkami. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawić solą i pieprzem do smaku i znów mieszać, najlepiej ręką, przez kilka minut.

Odcinamy górę papryki i usuwamy nasiona ze środka. Nakładamy farsz do środka i układamy paprykę w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak