Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsy z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5kg
pieczrki 8
ziemniaki
buraczki konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: klopsy z pieczarkami

3-4 pieczarki zostawiamy i dzielimy je na 4 części i podsmażamy w całości resztę kroimy na drobno i podsmażamy. Czekamy aż ostygnie. Mielone przyprawiamy dodajemy jajo by związało i mieszamy z pieczarkami i lepimy w klopsy. Ziemniaki gotujemy na bardzo miękko w tym czasie kroimy cebule i podsmażamy ja. Na końcu wrzucamy ja (cebulę) do ziemniaków i dusimy. Dodajemy buraczki do tego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak