Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół kg.pieczarek
półtorej szkl.bukionu drobiowego
margaryna 1/4 kostki
cebula 2
po 2 łyżki mąki i śmietany
sól i pieprz
kasza gryczana 3o dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z pieczarkami

Kaszę opłucz wsyp do garnka zalej wodą 2 cm powyżej poziomu kaszy,gotuj czasami mieszając aż kasza wchłonie całą wodę.Pieczarki obierz pokrój na plasterki, cebule obierz i pokrój w małą kostke podsmaż na margarynie i dodaj pieczarki, poduś.Wlej bulin i rozrobioną z wodą mąke ze śmietaną chwile pogotuj,przypraw polej kaszę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 15.09.2011 00:12
zdrowa kasza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak