Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wypasione zapiekanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki paluchy lub kajzerki
3-4 pieczark
1/3 kapusty pekińskiej
pomidor
ogórek kiszony
ser żółty 20 dag
Opcjonalnie:
papryka kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: wypasione zapiekanki

Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do głębokiego talerza, minimalnie podlewamy wodą i obficie posypujemy pieprzem- chwilę ugniatamy i mieszamy widelcem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na bułki nakładamy pieczarki, a na nie ser. Wstawiamy do piekarnika (180 stopni) do momentu aż ser się rozpuści i bułki będą chrupiące.
Wyjmujemy gorące zapiekanki, smarujemy ketchupem, na nim kładziemy warzywa: pomidor, ogórki, piórko cebuli, papryka. Na wierzch kładziemy poszatkowaną kapustę pekińską, dekorujemy ją delikatnie majonezem . Przed podaniem należy delikatnie posolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak