Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carbonara wegetariańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 1 opak.
śmietana 12% 1 szklanka
żółtka (1 żółtko na pół śmietany) 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Carbonara wegetariańska

Nastawiamy makaron (tradycjnie solimy i możemy dolać oleju, żeby się nic nie kleiło).
„Wędlinę” kroimy na niewielkie kwadraty. Na patelnię wlewamy śmietanę i mieszamy podczas rozgrzewania. Dodajemy żółtka (im więcej białka uda nam się oddzielić tym lepiej) i na niewielkim ogniu dość energicznie mieszamy. Po kilku minutach powinien wyjść z tego dość jednolity sos. Dosalamy, wrzucamy „wędlinę” sojową, chwilę jeszcze grzejemy.
Odcedzamy makaron, wykładamy na talerze, polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak