Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z chrzanem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
tłuszcz 40 g
śmietana mała
chrzan 80 g
sól
cukier
ocet 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z chrzanem

Rybę oczyścić ,opłukać skropić octem i osolić. Wstawić do naczynia wysmarowanego tłuszczem, oblać z wierzchu stopionym tłuszczem i piec 30-40 min w średnio nagrzanym piekarniku (podlewając tłuszczem i skrapiając wodą). Upieczona rybę oblać śmietanką z solą i cukrem i tartym chrzanem. zapiec jeszcze

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 22.09.2011 11:38
Super
zuzanna6 15.10.2010 09:13
może być dobry
aginaa 24.09.2010 14:42
uwielbiam rybki:)
aginaa 24.09.2010 14:42
uwielbiam rybki:)
alicjaja 23.09.2010 23:30
Ale pachnie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak