Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
majeranek szczypta
chili 1/4 łyżki
masło 3 łyżki
jaj 6 sztuk
sól 1/2 łyżeczki
mleko 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z pieczarkami

1: Pieczarki, cebulę, tymianek lub majeranek smażyć na rozgrzanym maśle przez 8-10 min. na małym ogniu, nie dopuszczając do zrumienienia.
2. Wymieszać: jaja, sól, chilli, mleko. Wlać do grzybów i zamieszać.
3. Smażyć mieszając, aż jajecznica się zetnie.
4. Podawać z ryżem na sypko, z masłem i ugotowaną zieloną fasolką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 02.07.2011 22:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak