Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczano-cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 40 dag
boczek 15 dag
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
rosół 1/2 litra
ziemniaki 30 dag
kiełbasa 15 dag
natka pietruszki
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczano-cebulowa

W rondlu podgrzać tłuszcz, dodać pokrajany w drobną kostkę boczek i pokrajaną w cienkie talarki cebulę. Dusić na małym ogniu do lekkiego zrumienienia, włożyć zmiażdżony ząbek czosnku oraz obrane, umyte i pokrajane w kostkę ziemniaki. Całość oprószyć papryką i zalać rosołem. Osolić, rondel przykryć i gotować zupę na średnim ogniu 25-30 min. Po tym czasie włożyć do zupy pokrajane (bez skórki) parówki lub kiełbaski. Podgrzać dobrze i przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 03.06.2012 18:10
Smakowita :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak