Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka pęczek
ziemniaki 4 szt
koper 1 szt
śmietana 1 szt
sok z cytryny do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
ziele angielskie 3 ziarna
sól i pieprz do smaku
rosół warzywny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa

Obrane ziemniaki pokroić w małą kostkę i zacząć je gotować. Do wody wrzucić kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Botwinkę umyć i drobno pokroić (zarówno buraczki jak i łodygi z liśćmi) i wrzucić do gotującej się „zupy”. Gotować póki ziemniaki nie zmiękną. Wtedy całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem, chwilę gotujemy i gotowe. Na talerzu zaprawiamy sobie śmietaną i posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak