Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grog czyli rum w oprawie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rum 100 ml
herbata czarna 1/2 szklanka
woda 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Grog czyli rum w oprawie

Kostki cukru potarte o skórkę cytrynową zagotować z wodą, wlać mocną esencję z herbaty i sok z cytryn. Do gorącego grogu wlać rum. Można podać w szklanach z grubego szkla, ozdobione cytryna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 12.07.2011 23:45
świetny przepis
Kate131 10.01.2011 08:16
ciekawe
Krzysztof42 28.12.2010 13:56
nie lubię
Emilia22 23.09.2010 07:21
fajny przepis,warto wypróbować
Karolinka w Kuchni 08.09.2010 13:00
Hm piłam kiedyś grog, w rosyjskiej \"kawiarence\" i zamiast rumu podawano go z wódką. Ale tez był wyśmienity :D
Iwusia 06.05.2010 21:21
muszę spróbować :) nigdy takiego \"czegoś\" nie robiłam \';)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak