Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpadki wieprzowo-wołowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsi mielone wieprzowo-wołowe 600 g
ząbek czosnku 4
kijki do szaszłyków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpadki wieprzowo-wołowe

Mięso przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany czosnek i dokładnie mieszamy z jajkiem. Kijki do szaszłyków wcześniej moczymy w wodzie. Następnie oblepiamy je z obu stron mięsem mielonym. Całość pieczemy w 200st. przez ok 50 min. Można podawać z sosem czosnkowym sałatką grecką z fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 27.12.2012 11:04
W sezonie można je przygotować na grillu. Z takim sosem muszą smakować wyśmienicie.
Juleczka20 17.05.2012 09:58
świetne
BernadettaP 15.12.2011 07:20
pyszne :)
Grażyna13 12.12.2011 09:23
Super !
ben-ka 01.09.2011 15:31
rewelka ! :)
edyta44 05.05.2011 09:00
pycha
Iwona51
Iwona51 18.03.2011 10:58
pycha
pioge7 26.11.2010 16:03
super
ewelinapac 23.11.2010 10:55
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak