Jajecznica z tuńczykiem

Jajecznica z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • śmietana kremówka

    100 ml
  • masło

    30 g
  • sól i pieprz

    do smaku
  • chleb

    2 kromki
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • tuńczyk

    50 (z puszki)
  • parmezan

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbić jajka, wymieszać ze śmietanką. Na patelni rozgrzać masło i wylać jajka. Następnie dodać ser. Zdjąć z ognia, zmieszać z tuńczykiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerzu ułożyć kromki chleba a na nich jajecznicę. Wierzch posypać serem i pietruszką. Podawać ze świeżo wyciśniętym sokiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maryśka

20.09.2011 09:00
super

Monika192

29.03.2011 13:46
pycha:)

madagaskar

14.11.2010 13:21
Pycha

marta639

17.09.2010 21:10
Pyszniutka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat