Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z tuńczykiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
śmietana kremówka 100 ml
masło 30 g
sól i pieprz do smaku
chleb 2 kromki
natka pietruszki 1 łyżeczka
tuńczyk 50 (z puszki)
parmezan 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z tuńczykiem

Rozbić jajka, wymieszać ze śmietanką. Na patelni rozgrzać masło i wylać jajka. Następnie dodać ser. Zdjąć z ognia, zmieszać z tuńczykiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerzu ułożyć kromki chleba a na nich jajecznicę. Wierzch posypać serem i pietruszką. Podawać ze świeżo wyciśniętym sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 20.09.2011 09:00
super
Monika192 29.03.2011 13:46
pycha:)
madagaskar 14.11.2010 13:21
Pycha
marta639 17.09.2010 21:10
Pyszniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak