Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki mięsne z papryka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 0,5 kg
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
cebula 1
pomidory 2
jajko 3
bulion 1 szklanka
czosnek 1 ząbek
sól,pieprz,słodka papryka do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki mięsne z papryka

Cebulę drobno pokroić i zarumienić na oleju. Dodać pomidory pokorojone w ćwiartki i paprykę pokrojoną w plastry. Dodać bulion i wszystko doprawić do smaku. Dusić 15 min.
Czosnek drobno siekamy i rumienimy na patelnie, dodajemy do mięsa mielonego. Dodać jajko i tartą bułkę. Wszystko wyrobić do powstania masy. Doprawić solą i pieprzem. Z masy robimy kuleczki i smażymy na patelni.
Następnie wrzucamy je na 3 min do wczęśniej przygotowanego bulionu z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak