Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżówka warstwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
jaja 5 sztuk
olej 1 szklanka
mleko 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 paczka
aromat cytrynowy 1 sztuka
mąka 5 szklanek
szczypta soli
drożdże 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówka warstwowa

do miski rozkruszyć kostkę drożdży ubić jaja wlać olej na to mleko potem cukier puder cukier wanilinowy aromat mąka szczypta soli przykryć ręcznikiem o odstawić na trzy godziny po trzech godzinach wszystko wymieszać mikserem wylać na blachę z reszty ciasta zrobić okruszki z dodatkiem proszku do pieczenia piec ok 25 minut w temperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 24.09.2010 10:35
super przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak