Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 150 g
śmietana 200 ml
jajko 4 szt
kajzerki 2 szt
masło 40 g
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z grzankami

Bułki pokroic w kostke i usmazyc na jednej łyzce masła grzanki.Oddzielic zółtka od białek.Pozostale masło rozpuscic,dodac smietane,zółtka,make,pietruszke,posolic,dodac grzanki i ubita piane z białek.Delikatnie wymieszac.Na patelni rozgrzac tluszcz i smazyc racuchy,rumieniac z obu stron.Mozna podawac do gotowanych warzyw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak